Bij de keuze voor zonnepanelen spelen een aantal factoren een belangrijke rol. Je bent namelijk iemand die investeert, waarbij geldt dat je een bedrag moet inleggen van duizenden euro’s. Er is echter sprake van een terugverdientijd, waarin je binnen een periode van zeven jaar ervoor kunt zorgen dat je dit bedrag weer terug hebt gekregen. Je kunt van tevoren weten hoeveel tijd je nodig hebt om het ingelegde bedrag terug te verdienen. De zonnepanelen opbrengst berekenen kan op verschillende manieren. Lees hieronder meer over de terugverdientijd van zonnepanelen.
De kosten van de zonnepanelen
Voor de kosten van de zonnepanelen geldt dat je hierin afhankelijk bent van een bedrag dat je moet inleggen. Dit bedrag is meestal rond de 5000 euro. Je kunt kiezen voor zonnepanelen kopen en vervolgens aan de slag gaan met het berekenen van de opbrengst. Dit is echter afhankelijk van een aantal variabelen. Het is belangrijk om te weten dat de toegevoegde waarde van de zonnepanelen tevens te maken heeft met de investering die jij doet in het huis. Als gevolg van de zonnepanelen zal de marktwaarde van jouw woning omhooggaan.
Het rendement van zonnepanelen
Voor het rendement van de zonnepanelen geldt dat een aantal factoren hierin een rol spelen. Ten eerste de hoeveelheid zonnepanelen die jij op jouw dak hebt liggen. Hoe meer zonnepanelen dit zijn, hoe hoger de opbrengst is. Daarnaast speelt de soort zonnepaneel een rol, aangezien het vermogen per soort zonnepaneel weer verschillend is. Ten slotte kun je denken aan de omstandigheden waarin de zonnepanelen komen te liggen. Het soort dak en de ligging van de zonnepanelen op het dak speelt tevens een rol.
Bijdrage aan het milieu
Naast het feit dat je met de zonnepanelen in staat bent om winst te behalen, geldt tevens dat je op deze wijze een bijdrage levert aan het milieu. Door het plaatsen van de zonnepanelen wek je energie op een duurzame wijze op. Deze manier van energie opwekken is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat we richting een klimaatneutraal Nederland gaan. Een van de doelstellingen die de overheid heeft is gericht op veel reductie van CO2. Om deze doelstelling te behalen zullen huishoudens in Nederland een actieve bijdrage moeten leveren. Het is echter mogelijk om subsidie aan te vragen.