Energiemanagement – omdat er veel te besparen valt

Energie zal de komende jaren aanzienlijk duurder worden. Daarom is het beperken en beheersen van het energieverbruik nu interessanter dan ooit.

Complexe energierekeningen, verouderde installaties die niet optimaal ingesteld staan, ongeïsoleerde gebouwen – de oorzaken van energieverspilling zijn legio. Door een specialist in Energiemanagement naar het verbruik te laten kijken, kunnen er vaak grote besparingen gerealiseerd worden.

De gebruiker controleert zelden of de hoeveelheid aan gas, warmte en elektriciteit die in rekening wordt gebracht ook daadwerkelijk verbruikt is. Dit terwijl de gebruiker zelf – al dan niet uit handen gegeven – meetverantwoordelijk is. Bij nader onderzoek van de energiefacturen wordt er door een specialist vaak afwijkingen geconstateerd.

Meten is weten, zo ook bij het energieverbruik. Door het energieverbruik en de verbruiksgegevens door een specialist te laten monitoren komen er veelal diverse besparingsmogelijkheden aan het licht.
 Zo kan onnodig piekverbruik worden vermeden, trends in het verbruik tijdig worden gesignaleerd en kunnen zo de juiste maatregelen getroffen worden.

Aangezien de energieprijzen gaan stijgen wordt het inkopen van energie steeds belangrijker voor de uiteindelijke kosten. Ook hier kan het zinvol zijn om een specialist in te schakelen voor het adviseren en onderhandelen van nieuwe en soms bestaande contracten.

Kortom, een specialist inschakelen loont, omdat er veel energie en kosten te besparen valt!

Wij realiseren een kostenbesparing

Energiemanagement Westera (EMW) is een onafhankelijk adviesbureau op energiebesparingsgebied. Wij bieden verschillende producten aan die of alleen of in combinatie kosten besparen:

  • Controle van energiefacturen.
  • Controle van energiecontracten.
  • Hulp bij de inkoop van energie.
  • Energie onderzoek (QuickScan).
  • Correct dimensioneren van energiemeters.
  • Monitoren van energieverbruik.
  • Implementeren van energiezuinige verlichting.
  • Aanvragen van subsidies.
  • Bouwkundige/installatietechnische verbeteringen met het oog op energiebesparing.

Wij bieden een laagdrempelige dienst aan waarbij we eerst kijken naar makkelijk toepasbare besparingsmogelijkheden, die direct helpen kosten te besparen zonder een al te grote investering.

Bericht auteur: Redactie Energie Channel