Warmte in huis

warmtepomp

Isolatie van je huis

Iedereen houdt van een goed verwarmd huis. Maar belangrijk is wel dat de warmte in je huis blijft. Warmte-isolatie is het behouden van energie van een object (bijvoorbeeld je huis). Hou beter je huis is in het behouden van energie, hoe minder je hoeft te verbruiken. Goede isolatie van je huis kan dus veel geld schelen. Maar naast de besparing van de stookkosten van je huis, blijft je huis ook langer warm. In de winter heb je hier dus profijt van. Je kunt trouwens ook besparen op stookkosten als je gebruik maakt van een energiezuinige warmtepomp. Dan stook je dus niet meer op gas en dat scheelt veel in energieverbruik.

Verwarming Badkamer

Als je huis dan goed geïsoleerd is, kan je plekken die veel gebruikt worden beter gaan verwarmen. Zo kan het erg prettig zijn om verwarming in de badkamer te hebben. Om koude tegels ’s ochtends vroeg staat niemand te springen. Ook vloerverwarming in de woonkamer is onmisbaar. In de koude wintermaanden kan een huis erg koud zijn. Omdat warmte opstijgt is de vloer altijd minder warm. Ondanks dat het een comfortabele 21 graden Celsius is in je huis, kan de vloer aanvoelen als een ijzige 8 graden Celsius. De oplossing: vloerverwarming. Deze manier van verwarmen zorgt voor een evenredige verdeling van de warmte, wat er voor zorgt dat koude plekken verleden tijd zijn. Vloerverwarming is dus een goede manier om je huis warm te houden en deze warmte op een goede manier te verdelen over de kamers. Dit in tegenstelling tot normale radiatoren. Deze laten de warmte meteen opstijgen van de zijkant van de muur. Dat je plafond warm is zal jou waarschijnlijk weinig uitmaken. Kies dus voor een vloerverwarming, en implementeer dit door jou hele huis.

Voorbeelden van goede isolatiemaatregelen

Als je nou niet weet wat voor maatregelen je kan nemen om je huis te isoleren, hier een aantal gratis tips.
Neem dubbel glas. Glas is erg slecht in het behouden van energie en warmte. Dit gaat er vrijwel direct door heen. Dubbel glas zorgt er voor dat warmte minder snel door de ruiten naar buiten kan gaan. Dit is een van de eerste maatregelen die genomen kunnen worden.
Spouwmuren isoleren. Deze maatregel is net als dubbel glas zeer effectief. De muren laten namelijk ook veel warmte naar buiten. Echter zijn ramen isoleren wel effectiever. Muren kunnen over het algemeen wel redelijk warmte vasthouden. Maar het verschil tussen een slecht en een goed geïsoleerde muur is wel erg groot.

Dakisolatie

Dakisolatie zorgt er voor dat alle warmte die opstijgt niet meteen door het dak naar buiten kan gaan.
Met deze tips bent u snel op weg om uw huis lekker warm te houden.

Bericht auteur: Redactie Energie Channel