Zonnepanelen steeds beter en populairder

Zonnepanelen in Nederland

Zonne-energie heeft de toekomst. Nederland is bezig om een inhaalslag te maken op het gebied van het toepassen van zonne-energie.  In onze buurlanden is het gebruik van zonnepanelen al een vrij normale  toepassing  om  zelf je elektriciteit op te wekken. Zonne-energie is eenvoudig , schoon en de investering in een zonnepanelen installatie is mede door de huidige prijsstelling in de markt, een investering die in een periode van 7,5  jaar volledig is terugverdiend.

Daarnaast is een investering in zonnepanelen een hele zekere investering. Het enige wat we nodig hebben om het rendement te behalen van gemiddeld  10 % per jaar is dat de zon iedere dag weer opkomt. Die zekerheid durven wij u wel te geven!

Ook is het onzeker wat er in de komende jaren zal gaan gebeuren met de energieprijzen en de belasting op energie. Deze zullen naar verwachten eerder stijgen dan afnemen. Door het gebruik van zonnepanelen is men in grote mate onafhankelijk van deze stijgende energieprijzen.

Een positief bijkomend feit is dat de betaalde voorbelasting op zonnepanelen (BTW) nu ook voor particuliere gebruikers van zonnepanelen geheel terug te vragen is. Dat maakt de investering in zonnepanelen nog interessanter.

Steeds meer consumenten die zonnepanelen willen plaatsen, kiezen ervoor om de gehele installatie te financieren. De rente hiervoor is laag en ook nog eens fiscaal aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Bij een gemiddelde  zonnepanelen installatie zal datgene wat er aan opbrengst ontstaat door het zelf opwekken van energie volstaan om de jaarlijkse kosten voor de financiering te dekken. Zonder eigen investering kun je dus zonnepanelen op het dak van je woning plaatsen.

Smartflower is het eerste mobiele, all-in-one, plug en play zonnepanelen systeem.

De Smartflower is een echte revolutie op het gebied van zonneenergie. Het is eenvoudig te installeren en snel geschikt voor gebruik. De Smartflower is te vergelijken met een zonnebloem. Ook een zonnebloem draait gedurende de dag met de zon mee. Nadat de zon is ondergegaan sluit de Smartflower zich net zoals de zonnebloem dit doet. De Smartflower is een in Oostenrijk ontwikkeld product. Het is uniek in zijn soort en het grote voordeel van deze mobiele zonnepanelen installatie is dat hij verplaatsbaar is en gemakkelijk  te plaatsen is. De 18 m2 zonnepanelen zijn goed voor een jaarlijks energieopbrengst van 3.500 kWh.

Onlangs is de Smartflower in Nederland geïntroduceerd. Dit officiële moment was in Amsterdam tijdens de Accenture Innovations Award. De Smartflower kreeg hier ook de interesse van RTL-Z. Gelegenheids-host Jim Stolze  maakte een mooi item over de Smartflower.

Zonnepanelen installatie

Wat is belangrijk bij het kopen van een zonnenpanelen installatie? Natuurlijk is het belangrijk dat je goed vergelijkt. De beste kwaliteit panelen en de beste kwaliteit omvormer. Tenslotte dient de gehele installatie minimaal 25 jaar op het dak van de woning  te functioneren. Momenteel zijn de panelen van Yingli en Schuco als beste gewaardeerd. Voor een omvormer is SMA de beste keuze. Maar alleen de beste materialen maken nog geen perfecte installatie. De vakkundigheid van de installatieploeg en de elektricien is van zeker net zo’n groot belang. Eenmaal geïnstalleerd is het makkelijk om een monitoringsysteem te hebben waarmee u met uw tablet de opbrengst van uw zonnepanelen installatie dagelijks kunt monitoren.

Bericht auteur: Redactie Energie Channel