De toekomst van LED lampen

Iedereen fantaseert graag over de toekomst. Hoe zullen auto’s er in de toekomst uit zien? Hoe worden tegen die tijd huizen gebouwd? Veel voorwerpen worden op de markt gebracht om vervolgens weer plaats te maken voor iets beters. Zo ook verlichting.

Recent schreven wij nog over  de geschiedenis van de LED lamp. We hebben bijvoorbeeld allemaal gezien hoe de gloeilamp plaats moest maken voor de LED lamp. Wij denken echter dat de LED lamp een absolute blijver is, maar dat betekent natuurlijk niet dat de toekomst van verlichting nu al grotendeels bereikt is.

Door een glazen bol kijken

LED lampen zijn de meest duurzame en groene vorm van verlichting die u momenteel kunt vinden. De productie van LED lampen is om te beginnen veel minder belastend voor het milieu, ze gebruiken minder energie, gaan langer mee en kunnen gerecycled worden. Ook aardig om te vermelden is het feit dat led lampen uw energierekening doen verlagen.

LED lampen stralen bovendien geen UV stralen uit en zijn daarom vriendelijker voor bijvoorbeeld schilderijen. U kunt er tot slot alle soorten kleuren, sterktes en dimmogelijkheden op loslaten.

Bekijk in dit filmpje van Philips de onbeperkte mogelijkheden van LED verlichting.

Weetjes en feiten over LED lampen

LED is de afkorting voor ‘light emitting diode’. Een helder en energiezuinig lichtcomponent zonder bewegende en kwetsbare onderdelen. Vroeger werd LED verlichting alleen gebruikt voor kleine rode aan/uit schakelaar lampjes zoals in computers, rekenmachines en telefoons. Inmiddels zijn LED lampen niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven en de meeste huishoudens. Hieronder volgen een aantal handige feiten over LED lampen die u zeker niet mag missen!

•             Lager energieverbruik – Afhankelijk van uw oude verlichting, kunt u door de vervanging middels LED lampen maar liefst 50% tot 90% op uw verlichtingskosten besparen.

•             LED lampen worden minder warm – Traditionele lampen konden na een tijdje branden temperaturen bereiken tussen de 140 en 200 graden! LED lampen zullen daarentegen nooit warmer worden dan 22 tot 25 graden.

•             De productie van LED lampen hebben minimale impact op het milieu – LED lampen zijn 100% recyclebaar. Er worden geen vieze en schadelijke chemische stoffen gebruikt voor de productie van LED lampen en tijdens de productie worden er daarom ook geen schadelijke afvalstoffen opgewekt.

•             Geen onderhoud en minimale kwetsbaarheid – LED lampen zijn totaal niet kwetsbaar doordat ze geen losse onderdelen bevatten, niet heet worden en geen energieschommelingen kennen. Dit laatste punt kunt u herkennen doordat een LED lamp geen zoemend geluid produceert.

•             Levensduur – Een LED lamp gaat veel langer mee dan andere lampen. Wanneer u een LED lamp dag en nacht laat aan staan, zal deze naar verwachting 100.000 uur branden.

•             Prettig licht voor de ogen – LED lampen zijn vooral zeer bevorderlijk voor een actieve werkomgeving. Het licht dat een LED lamp creëert hangt extreem dicht tegen gewoon daglicht aan. Het is algemeen bekend dat u met de juiste belichting op uw werkplek klachten als hoofdpijn en vermoeide ogen voorkomt.

Haal de toekomst ook bij u in huis

Hopelijk deelt u na aanleiding van dit artikel dezelfde enthousiaste visie over LED lampen als wij doen. Wilt u meer weten over LED lampen? Ga dan naar de webshop van LEDworld.nl.

Bericht auteur: Redactie Energie Channel