Toekomst van onze energie

We weten het allemaal over tientallen jaren zal onze fossiele energie bron uitgeput raken. We hebben het dan over gas, aardolie en kolen. Op dit moment word er zoveel uit de grond gehaald dat straks erg zeldzaam gaat worden om deze grondstoffen te kunnen vinden. Helaas is onze hele maatschappij afhankelijk van energiebronnen. Onze elektrische voorzieningen, benzine voor alle vervoermiddelen en voor warmte. Om te voorkomen dat wij dadelijk zonder deze voorzieningen zitten word er al druk gewerkt aan een aantal belangrijke oplossingen.

Stromende energie

Dit is een energiebron wat eigenlijk al eeuwen word gebruikt. Deze komen vanuit stromende water en wind. Water wordt al eeuwenlang door middel van watermolens gebruikt voor het malen van graan en andere kleine industriële processen. Door de ontwikkeling in dynamo’s lukt het steeds beter om met kleine stromingen grote hoeveelheid energie te ontwikkelen. Er zijn nu diverse grote stuwmeren gemaakt met een watermolen ervoor om veel energie op te wekken.

De laatste jaren worden windmolens en watermolens ingezet om stroom op te wekken. Omdat het aanbod van wind wisselend is, is buffering van opgewerkte energie nodig. Wanneer er veel wind staat kan het extra energie worden opgeslagen. Er zijn momenteel ook een hoop aantal boeren die windmolen op hun land hebben staan. Ze kunnen extra bijverdienen op het moment dat zij het overvloed van energie naar de energiemaatschappij sturen in ruil voor geld. Zo is er voor beide partijen voordeel uit te halen. Er zijn ook plannen gemaakt om een windpark te bouwen in de Noordzee. Ten eerste omdat hier altijd wind staat. Op deze plek hebben wij ook het minst last van deze windparken. Er word nog druk gewerkt aan deze plannen omdat er ook diverse nadelen aan kleven.

Zonnestralen

Wat planten en bomen al hun hele bestaan al doen is energie halen uit het licht. Dankzij de zon is het mogelijk voor onze natuur om te leven. Sinds een aantal jaar word dit ook gedaan door middel van een zonnepaneel.

Pelletkachels

Er zijn ook andere interessante ontwikkelen zoals een Pelletkachel, aardwarmte benutten enz. Pelletkachel is een soort haard waarin je pellets gooit die op een milieu vriendelijke manier verbrand en op een natuurlijke wijze is gemaakt. Overheid geeft momenteel zelfs subsidie om het koop van pelletkachels te bevorderen. Afhankelijk van wat voor pelletkachel je koop krijg je minimaal 500 euro pelletkachel subsidie. Kijk voor de voorwaarde op de website.

Bericht auteur: Redactie Energie Channel