Duurzaam en efficiënt metaalafval verwerken

In allerlei branches is er sprake van het werken met metalen en met restafval. Denk maar aan loodgieters of sloopbedrijven die met metaalafval te maken krijgen. Of aan garages die auto’s demonteren en machinefabrieken die metaalsnippers overhouden. Het metaalafval moet natuurlijk ergens heen en daar is een oplossing voor beschikbaar. Het is namelijk mogelijk om op een duurzame en efficiënte manier allerlei soorten metalen te recyclen.

Metaalafval verwerken tot compact pakket

Een van de manieren om metalen te recyclen is door deze te laten verwerken tot een compact pakket en vervolgens voor verwerking aan te bieden. Het persen van metalen en het vervolgens pakketteren biedt meerdere voordelen. Het recycling proces is duurzaam en deze verwerkingswijze voorziet zowel in veilige opslag als in veilig transport. Het metaalafval is op deze wijze op een duurzame manier te verwerken en te hergebruiken. Bovendien staat er bij het inbrengen van metaalafval bij een afnemer een vergoeding tegenover. Metalen zijn nu eenmaal ook in de vorm van snippers en afval geld waard. Het metaal tot een compact pakket verwerken, biedt uiteraard ook het voordeel dat je ruimte bespaart in de opslag en met het transport. Bovendien is het bij de verwerkers mogelijk om doorgaans een hogere prijs te bedingen voor gepakketteerd metaalafval.

Verschillende soorten metalen laten persen

Er komen allerlei verschillende soorten metalen voor een duurzame en efficiënte manier van recyclen in aanmerking. Bijvoorbeeld aluminium, variërend van draad tot koelers, maar ook koper en roestvrij staal behoren tot de verschillende soorten recyclebare metalen. Dat geldt eveneens voor lood, zink en ijzer. Door deze metalen te laten persen, ontstaat er een compact pakket. Dat maakt transport, eventuele export en verder hergebruik ideaal. Het persen van de verschillende soorten metalen vindt plaats met behulp van mechanische en hydraulische persen. Er wordt in de pers een hoge druk uitgeoefend op het metaalafval. Het resultaat is dat het metaalafval er in een compacte vorm weer uitkomt.

Metalen recyclen: goed voor het milieu

Dat metalen geld waard zijn, komt onder meer doordat deze nodig zijn voor productie en ideaal zijn om te recyclen. Metalen vormen een waardevolle grondstof voor de productie van de meest uiteenlopende goederen. Een groot voordeel van metalen is dat deze in principe oneindig voor recycling in aanmerking komen. In dat opzicht dient het metaalafval te laten verwerken het hogere doel van de duurzaamheid. Bovendien zijn metalen als grondstoffen steeds schaarser en dus lastiger en kostbaarder om te winnen. Het komt het milieu ten goede om metaalafval op een duurzame en efficiënte wijze te laten verwerken.

Bericht auteur: Redactie Energie Channel