Overstappen van energieleverancier, loont dat nu echt?

Op tv, in de krant, op de sociale media en zelfs in winkels. Overal in onze omgeving prijken advertenties van verschillende energieleveranciers die claimen de beste, meest klantvriendelijke, goedkoopste én duurzaamste te zijn. En u krijgt vaak nog een mooi welkomstcadeau. Maar is overstappen nu ook echt voordeliger voor uw portemonnee en het milieu? 

Besparen op energie

Bij het besparen op energie denkt men al vaak aan de stekker uit het stopcontact halen, energiezuinige apparaten en lampen aanschaffen, huis isoleren, de verwarming een graadje lager zetten of een slimme thermostaat. Op internet zult u nog veel andere tips kunnen vinden om direct te besparen op uw energiegebruik en het milieu. Door een aantal tips op te volgen zult u hier ook mee gaan besparen, maar hoeveel u dan daadwerkelijk bespaart? Dat weet u niet en iedere maand betaald u keurig uw voorschotbedrag van uw energieleverancier. Maar als u dan uw jaarnota krijgt, kunt u dan zien hoeveel u heeft bespaart door de getroffen maatregelen? Wellicht betaald u al jaren veel te veel voor uw verbruikte energie. 

Energieleverancier met voordeligere energie

Tegenwoordig kunt u op diverse manieren de prijzen van diverse energiemaatschappijen vergelijken. Een van die manieren is via een zogenoemde vergelijkingssite zoals www.energie-vergelijken.com Op deze website vult u uw postcode, huisnummer, gezinsgrootte en uw verbruik in. U klikt u op Vergelijk energieprijzen. U krijgt dan meteen een overzicht met daarin een aantal leveranciers en hoeveel u kunt besparen. U kunt ook nog uw voorkeuren aangeven voor bepaalde leveranciers, duurzaamheid van de energie, looptijd en of u een vaste of variabele prijs wilt voor uw energie. Bovendien kunt u meteen overstappen, het overzicht naar u toe laten sturen per email, contact opnemen om nog meer informatie in te winnen en u kunt er ook nog eens een nachtje over slapen. 

Stap over en bespaar

Indien u besluit om meteen te willen overstappen, dan kunt u dat direct doen. U volgt de eenvoudige stappen via de website en krijgt alle gegevens nog eens per email toegestuurd. U hoeft niet eens uw huidige contract met uw energieleverancier op te zeggen, het wordt allemaal keurig voor u geregeld.

Mocht u onverhoopt een foutje ontdekken in uw nieuwe contract? Neem contact op met https://www.energie-vergelijken.com/ en zij gaan het oplossen voor u. Mocht u na uw aanmelding toch nog willen afzien van uw overstap?Geen probleem, de hanteert een bedenktermijn van 14 dagen.Vergelijk en zie wat u kunt besparen.

Bericht auteur: Redactie Energie Channel