Nú switchen van energieleverancier?

Overstappen van energieleverancier is hot. Steeds meer mensen zijn zich bewust van de flinke besparing die ze kunnen maken. Maar wat is nu het beste moment om over te stappen naar een andere aanbieder en wat levert het op?

Slapende klanten
Sommige mensen zijn al jaren klant bij dezelfde energieleverancier, zij worden spottend ‘slapers’ genoemd door de bedrijven. Het contract hebben ze lang geleden afgesloten en de contractperiode is allang verlopen. Dat houdt in dat het contract inmiddels voor onbepaalde tijd geldt en nu jaarlijks automatisch wordt verlengd, zonder de ooit zo gunstige tarieven. Hierdoor betalen ze veel meer dan nodig is. Voor mensen in deze situatie geldt dat ze direct kunnen – en eigenlijk zouden moeten – overstappen van energie, weliswaar met een inachtneming van een opzegtermijn van 30 dagen.

Jouw beste overstapmoment
Steeds meer mensen zijn al één of meerdere keren overgestapt. Zij hebben in de meeste gevallen een contract voor bepaalde tijd. In dat geval dien je opnieuw rekening te houden met de opzegtermijn, maar ook de looptijd in acht te nemen door pas aan het einde van het contract over te stappen. Eerder overstappen kan ook, maar dan loop je het risico een opzegvergoeding aan je leverancier te moeten betalen. Het beste moment om over te stappen van energieleverancier hangt ook af van eventuele welkomstpremies die je mogelijk nog moet ontvangen. Stap je te vroeg over? Dan loop je deze deal mogelijk mis!

Kortingsacties energie
Energieleveranciers proberen overstappers vaak binnen te halen met aantrekkelijke deals. Dat maakt overstappen erg interessant. Toch wordt energieconsumenten doorgaans aangeraden om niet rechtstreeks bij de leverancier zelf een (nieuw) contract af te sluiten. Er zijn namelijk speciale energievergelijkingswebsites die de beste deals en kortingen op de energietarieven bieden, die je ergens anders niet zult vinden. Dat maakt overstappen dubbel en dwars de moeite waard! Deze websites stellen je bovendien in staat een veel betere vergelijking te maken. Zo worden bijvoorbeeld energieleveranciers met hoge tarieven maar flinke welkomstkortingen afgewogen tegen leveranciers die weliswaar lage tarieven bieden maar slechts een mager welkomstcadeau geven. Zo kun je beter vergelijken en haal jij alles uit je overstap, onder meer omdat je profiteert van de beste kortingsacties!

 

Bericht auteur: Redactie Energie Channel