Makkelijk besparen op je maandelijkse kosten

Niemand houdt ervan om veel geld uit te geven, dat hoeft ook niet als je erop let waar je alles aan uitgeeft en waar je op kan besparen. Er zijn vele manieren thuis waardoor je geld kan besparen door bijvoorbeeld over te stappen op een andere stroom maatschappij, een ander TV/Internetpakket afnemen bij je provider, ervoor kiezen een goedkoop sim only abonnement te nemen, hieronder nog een paar tips om te besparen.

Besparen op je stookkosten

Er is een grote kans dat je nu tussen 15% en 20% teveel aan stookkosten betaalt omdat oude cv-ketels veel meer verbruiken door oudere technologie. Tijden de wintermaanden kan dit bedrag al snel oplopen tot 25 euro per maand. Door de ketel te vervangen ga je flink besparen op de stookkosten, het beste is om voor een hr-ketel te kiezen. Een hr-ketel is vele malen efficiënter en daardoor dus ook energiezuiniger, hierdoor is een rendement van 100% mogelijk. Gebruik voor het koken de juiste koekenpannen. Let er ook op dat je tijdens het koken de juiste koekenpan voor de juiste gaspit gebruikt. Dus de koekenpan moet niet te klein of juist te groot zijn voor een bepaalde gaspit, dat kan namelijk leiden tot onnodig gasverlies.
Als je cv-ketel al enkele jaren oud is en kapot gaat is het verstandig om te kijken of een nieuwe ketel voordeliger is. Het zou zonde zijn om pas enkele jaren later erachter te komen dat een nieuwe ketel veel geld had kunnen besparen. De investering kan wel wat groot zijn maar verdient zich op lang termijn terug.

Waarde van het huis

Een nieuwe ketel in je huis plaatsen zorgt er ook voor dat de waarde van het huis omhoog gaat, dus als je plannen hebt om binnen enkele jaren te verhuizen dan is het alsnog een goede investering.
Cv-ketels begeven het meestal in de winter als ze hard aan de bak moeten, als de ketel al heel oud is dan is het vervangen in de zomer een aanrader. Zo heb je ook minder last van de plaatsing, aangezien je niet in de kou zit.

Besparen op stroom

Net zoals water en gas gebruik je elektriciteit elke dag, voor de tv, lampen, wekkers, om telefoons mee te laden en noem het allemaal maar op. Het is dus fijn als je op iets wat je elke dag gebruikt flink kan besparen. Gelukkig is dit vrij makkelijk aangezien het overstappen tegenwoordig makkelijk online gaat en je er niks van merkt. Doordat de leveranciers veel aan het prijs vechten zijn kom je jaarlijks uit op een flinke besparing.

Bericht auteur: Redactie Energie Channel