Gemakkelijk en snel geld besparen? Denk dan eens na over overstappen van energieleverancier!

Het hoort allemaal bij het dagelijkse leven: koken, afwassen, de verwarming aandoen, je laptop of computer gebruiken en douchen. Maar wat kost het eigenlijk allemaal? En hoeveel energie verbruik je ermee? Het zijn allemaal vragen waar de meesten niet zo snel antwoord op kunnen geven. Veel mensen zijn zich niet bewust van de kosten die komen kijken bij het verbruiken van energie. Jaarlijks kunt u echter honderden euro’s besparen door over te stappen naar een andere energieleverancier.

De voordelen van overstappen

Waarom overstappen? Neemt dat niet veel tijd in beslag? Is het überhaupt de moeite waard? Anders gezegd: is het verschil groot genoeg om hier tijd in te steken? Er worden een aantal voordelen gegeven waarom het echt gunstig is om te gaan overstappen van energieleverancier.

Kost het veel tijd en geld?

Het overstappen naar een andere energieleverancier is ten eerste geheel gratis. Nadat u ervoor heeft gekozen om over te stappen, hoeft u vrijwel niks meer te doen. De overstap wordt geregeld door de nieuwe energieleverancier en u kunt profiteren van de kosten die u bespaart.

De moeite waard?

Ja, het overstappen van energieleverancier is zeker de moeite waard. Sinds 2004 mogen energiebedrijven zelf hun energieprijzen bepalen. Het gevolg daarvan is dat de prijzen tussen verschillende energiebedrijven enorm kunnen verschillen. Autoriteit Consument & Markt (ACM) constateert zelfs dat u door over te stappen per jaar honderden (!) euro’s kunt besparen.

Het overstappen kan al in drie snelle stappen. Ten eerste vult u uw energieverbruik en uw postcode in. Daarna wordt de energiekosten voor u vergeleken. Ten slotte kunt u een keuze maken en overstappen aan de hand van een aanmeldformulier. Dit laatste regelt de nieuwe energieleverancier voor u, dus dan hoeft u zelf verder niks te doen.

Ga energie vergelijken!

Wilt u ook uw geld besparen door over te stappen van energieleverancier? Vergelijk energie om erachter te komen hoeveel kosten u kunt besparen. Alle energieleveranciers worden door Energievergelijker.nl naast elkaar gezet, zodat u goed inzicht krijgt in de verschillende tarieven die zij hanteren en deze goed kunt vergelijken.

Energievergelijker.nl biedt exclusieve kortingen. De voordeligste tarieven van energie-aanbieders worden daarbij op een rijtje gezet. Ze zijn geheel onafhankelijk en het maakt niet uit voor welke energieleverancier u heeft gekozen.

Heeft u nog vragen of wilt u graag professioneel advies? De medewerkers staan open voor al uw vragen en/of opmerkingen en helpen u graag verder bij het maken van een weloverwogen beslissing.

Bericht auteur: Redactie Energie Channel