Energie besparen? 3 tips!

Energie besparen is niet alleen goed voor het milieu, maar ook de nieuwste, opkomende trend binnen huishoudens. Daarnaast scheelt het natuurlijk ook in de portemonnee. En laten we nou eerlijk zijn, iedereen houdt wel van een financiële meevaller. Geen idee hoe je energie kan besparen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Lees hier de 3 tips die je gaan helpen om energie te besparen.

Energie besparen van je droger
Een droger is tegenwoordig erg belangrijk in ons dagelijks leven. We kunnen eigenlijk bijna niet meer zonder. Waar we vroeger netjes alles ophingen aan een waslijn, hebben we nu een droger met allemaal verschillende draaistanden. Een tip om energie te besparen op je droger lijkt dan ook heel simpel: gewoon minder aanzetten dat ding. Toch kan je wel je droger gebruiken en tegelijkertijd energie besparen namelijk door je was niet te lang te laten drogen als je het nog moet strijken. Vochtige was is beter te strijken aan allebei de kanten dan wanner het helemaal droog is. Daarnaast hoef je je strijkijzer ook minder lang te gebruiken. Twee vliegen in een klap dus!

Energie besparen van je wasmachine
Eigenlijk is de wasmachine nog belangrijker dan je droger. Let bij het aanschaffen van een wasmachine dan ook goed op het energieverbruik. Dit staat aangegeven op de label. Daarnaast is het ook aan te raden om te kiezen voor een hotfill wasmachine. Natuurlijk hoef je nu niet gelijk een nieuwe aan te schaffen, maar het is zeker een goed idee om deze mee te nemen in de overweging mocht het zo ver komen. Een hotfill wasmachine is namelijk aangesloten op de warmwaterkraan. Dit zorgt ervoor dat de wasmachine het water niet hoeft op te warmen en bespaart dus energie. Ook wassen op een lagere temperatuur is een belangrijke tip. Het is bovendien vaak onnodige om wassen te draaien op een te hoge temperatuur. Zet je was van normaal 60 graden op 40 en die van 40 graden op 30 graden. Je zult zien dat je was net zo schoon is en je daarnaast ook nog eens energie bespaart.

Energie besparen van je vaatwasser
Een van de belangrijkste tips bij het besparen op het gebied van je vaatwasser, is om de vaatwasser pas aan te zetten op het moment dat hij ook helemaal vol is. Daarnaast speelt de temperatuur ook een belangrijk rol. Ook hier geldt, net als bij de wasmachine, zet hem niet hoger dan nodig is. Kies daarbij uiteraard ook het juiste wasprogramma.

Bespaar jij thuis al op je energie? Naast zelf te besparen op je energie verbruik, is het ook goed om te kijken naar je energie leverancier. Lees je de kleine lettertjes wel goed? En welke kosten komen er nog meer bij kijken? Vergelijk hier je energie leverancier en zie wie de beste is.

Bericht auteur: Redactie Energie Channel