Duurzaam op de elektrische fiets

Fietsen is duurzamer dan dagelijks de auto pakken, dat weten we. Maar hoe duurzaam en hoe zit dat precies dat weten we niet allemaal. Je bespaard met de fiets zowel kosten als CO2 uitstoot. Je zou dus kunnen zeggen dan fietsen goed voor het milieu is.

Bij een elektrische fiets denk je misschien niet direct aan duurzaamheid. Het produceren kost meer tijd en geld dan bij een gewone fiets en hij vraagt ook meer onderhoud. Maar toch kan hij in vele gevallen duurzaam uit de hoek komen door bijvoorbeeld de auto te vervangen.

Fietsen in plaats van autorijden

Moet je dagelijks zo’n 15 kilometer naar het werk rijden? Sta je zowel ’s ochtends als ’s avonds in de file en heb je iedere dag weer moeite met het vinden van een parkeerplaats? Pak dan toch de fiets in plaats van de auto! En ja, dagelijks 30 kilometer fietsen is misschien wat te veel, zeker als je bedenkt dat als je thuis komt je ook nog eens voor het huishouden moet zorgen. Dan is de elektrische fiets een oplossing. Met de ondersteuning die je van de motor krijgt fiets je een langere afstand in een kortere tijd, je wordt niet moe en je komt niet bezweet aan.

De duurzaamheid van de E-bike

Als je dagelijks de auto door de fiets vervangt bespaar je enorm. Gedaan met de wekelijkse benzinekosten, hoge parkeerkosten en om de zoveel tijd nieuwe banden. Ook in uitstoot wordt enorm bespaard als je de auto laat staan en inruilt voor een elektrische fietsen. Zo’n fiets heeft een gemiddelde CO2 uitstoot van nog geen 2% ten opzichte van de uitstoot van een auto. Als we allemaal wat vaker de fiets zouden pakken en de auto laten staan zullen we de totale uitstoot al snel achteruit zien gaan.

Fietsen is gezond

Naast dat fietsen goed is voor het milieu en jouw portemonnee, is het ook goed voor je gezondheid. Door dagelijks een stuk te fietsen verbrand je eenvoudig veel calorieën en verlies je sneller vet dan met de gemiddelde workout. Als je dagelijks fietst ben je voor dat je het weet een stuk fitter en slanker!

Bericht auteur: Redactie Energie Channel