De jonge jaren van elektriciteit

Elektriciteit is in ons dagelijks leventje niet meer weg te denken. Pas wanneer er een storing ontstaat in een van de energie centrales waardoor wij geen stroom meer in huis hebben merken we pas hoe veel elektriciteit voor ons betekend. Want we hebben het voor bijna alle dagelijkse dingen nodig. Denk maar eens aan een vriezer, koelkast je televisie of verlichting in huis. Zonder stroom beginnen we niks. En dat te bedenken dat elektriciteit nog niet eens zo oud is.

Met iets meer dan honderd jaar geleden werd elektriciteit ontdekt. De geschiedenis van elektriciteit begon allemaal in het jaar 1879. Thomas Edison liet in dat jaar de allereerste gloeilamp branden. In 1882 werd er in New York de eerste elektriciteit centrale gebouwd. Met deze centrale konden er op dat moment twaalfhonderd lampen tegelijk branden. Dat is nu al lang niet meer in te denken. Ze konden hiermee slechts een wijk van licht voorzien.

Pas vanaf het jaar 1920 werd elektriciteit pas meer gebruikt en is het in een stroom versnelling gekomen. In ieder huishouden is stroom aanwezig. En we zijn steeds bezig met nieuwe innovatieve ideeën die ons verder kunnen helpen. Want door het groot aantal verbruik van alle fossiele aard gassen is de tijd aangebroken om op zoek te gaan naar onuitputtelijke bronnen op dezelfde elektriciteit op te wekken.

Bericht auteur: Redactie Energie Channel