Besparen door energie acties te vergelijken

Je kunt op talloze manieren besparen op je energie kosten. Maak bijvoorbeeld gebruik van een zuinige wasmachine, installeer een slimme thermostaat en maak ieder jaar gebruik van energie acties.

Tips om op je energiekosten te besparen

Ten eerste is het aan te raden om je jaar- of eindafrekening ieder jaar goed te controleren. Een fout is namelijk snel gemaakt, zo kan er bijvoorbeeld te veel gerekend worden. Mocht dit het geval zijn, neem dan contact op met je huidige energieleverancier. Ten tweede kan je bij bijna alle energieleveranciers kiezen voor enkel- of dubbeltarief. Bij enkel tarief betaal je altijd dezelfde prijs voor kWh. Bij dubbeltarief betaal je in de piekuren een hoger bedrag voor kWh dan in de daluren. Als je ’s nachts veel energie verbruikt kan het voordeliger zijn om te kiezen voor een dubbeltarief.
Tegenwoordig bieden veel leveranciers ook een energieverbruiksmanager of een slimme thermostaat aan. Met een energieverbruiksmanager krijg je een goed inzicht van je energieverbruik. Zo kan je bijvoorbeeld zien op welke momenten je meer energie verbruikt dan normaal. Met een slimme thermostaat wordt je energie in huis geregeld. Zo kan de thermostaat ‘leren’ op welke momenten je wel of niet thuis bent. Hierop kan de thermostaat dan onder andere de temperatuur in huis regelen. Je kan ook kijken naar de mogelijkheden voor zonnepanelen. Met zonnepanelen kan je als het ware energie terug leveren aan je energieleverancier, hierdoor betaal je minder voor je energierekening.
Bovenstaande onderwerpen zijn een aantal manieren om geld te besparen op je energiekosten. Het is daarentegen ook aan te raden om ieder jaar over te stappen van energieleverancier. Dit is de meest eenvoudige manier om veel geld te besparen.

Het meeste geld besparen door energie acties te vergelijken

Energieleveranciers stunten altijd met hoge welkomstkortingen en cadeaus. Hierdoor kan je al snel tientallen tot honderden euro’s besparen. Let echter wel op dat er grote verschillen zitten tussen de energie acties. Zo krijg je bij de ene leverancier een gratis tablet maar zit je er wel vijf jaar aan vast terwijl je bij de andere leverancier een cashback actie van honderd euro krijgt met een éénjarig contract. Het is aan te raden om altijd te kiezen voor een éénjarig contract. Hierdoor kan je ieder jaar weer gebruik maken van energie acties.
Het vinden van een energie actie kan soms lastig zijn, zo zijn de acties vaak niet te vinden op de websites van de energieleveranciers zelf. Een vergelijkingswebsite kan hierin uitkomst bieden. Hierdoor krijg je een duidelijk overzicht van de beste energie acties voor jou. Op de website: energie acties krijg je meteen de beste acties van alle energieleveranciers te zien.

Bericht auteur: Redactie Energie Channel