LED rij-en werkverlichting voor voertuigen

Milieubewust leven kan je op zoveel manieren doorvoeren, zo ook bij de keuze voor led rij-en of werkverlichting. Daarnaast is het ook nog goed voor de portemonnee, LED verlichting gaat namelijk veel langer mee en verbruikt minder energie dan een ‘normale’ lamp. Ter verduidelijking: een gemiddelde gloeilamp verbruikt 40 watt, deze kun je vervangen door een led lamp van 6 Watt. Een ledlamp is wellicht duurder in de aanschaf, maar op lange termijn ben je veel goedkoper uit. De levensduur van een led lamp gaat ongeveer 25 tot 50 (!) keer langer mee dan een gloeilamp. Dit hang wel af van een aantal factoren zoals trillingen of erge temperatuurschommelingen.
led verlichting bij voertuigen lamborghini

Hoogwaardige werkverlichting

Werkverlichting heeft specifieke gebruiksdoelen. De led verlichting van wiegel.eu is duurzaam en gecoat met marine conservering, zodat je het kan gebruiken bij zoutmijnen of andere plekken waar er veel met zout wordt gestrooid. Heel handig wanneer je met je voertuig hier aan de slag gaat. Daarnaast zijn deze werklampen stof- en waterdicht, zodat je ze in verschillende weersomstandigheden gebruikt kunnen worden. Werkverlichting wordt meestal ontwikkeld voor buiten en industriële toepassingen; dus voor werklui die gebruik maken van een graaf-of asfalteermachine, of het land bewerken met landbouwwerktuig. Wanneer je dit soort werk doet is het prettig als alles goed verlicht is. Zeker in de herfst-en wintermaanden wanneer het erg het vroeg donker wordt, waardoor LED verlichting de oplossing is om je werkzaamheden goed te kunnen blijven uitvoeren.

Rijverlichting

LED rijverlichting geeft helder licht, waardoor je beter zicht hebt op de weg. Het gaat tevens langer mee. Led verlichting is ook veiliger omdat je zelf beter te zien bent. Meer als de helft van de verkeersongevallen gebeuren doordat er een van de voertuigen slecht te zien was. LED verlichting verkleint deze kans aanzienlijk! En omdat ze goedkoper zijn kan je je verlichting ook overdag aanzetten om risico’s op ongelukken te verkleinen.

Bericht auteur: Redactie Energie Channel